Frithjof Marthinsen

Tredje generasjon Th. Marthinsen

«En førsteklasses fagmann og designer».

Frithjof Marthinsen (1908-1973), og hans kone Mina.

Frithjof var kjent som en talentfull designer og en førsteklasses fagmann. Han var utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og var 3. generasjon Th. Marthinsen. Hans kunstneriske legning og gode formsans ga seg utslag i en sterkt personlig preget designvirksomhet.

Hans egeninnsats, såvel som hans sikre vurdering av andres arbeider, styrket Th. Marthinses rykte for artistisk utforming av bestikk, borddekorasjoner og pokaler.

Han har blandt annet designet bestikkserien Oseberg som også er tildelt designpris av Norsk Designråd.

 

New 15km bike park in the heart of Pines forrest

Bestikkserien Oseberg bærer det klassiske, rene skandinaviske formspråket. Inspirasjonen har en tydelig dragning mot Osebergskipet, med sine lange, elegante men myke linjer som også er beskrivende for bestikkserien.

Under designprosessen hadde Frithjof bestikkskaftet til Oseberg i lommen i et halvt år for å være sikker på at formen han hadde skapt var like god å holde i som den var å se på.

Aura

Aura

Lysestaken Aura, nominert til årets vakreste hverdagsprodukt av BoBedre.

Safari til bords

Safari til bords

«Safari sølvbestikk for barn er en morsom, frisk og nyskapende bestikkserie som har tatt i bruk emalje og preg på en særpreget måte». Bestikket gjør ethvert måltid til en lek!

Ved å klikke "godta alle", godkjenner du at vi kan samle informasjon om deg av forskjellige grunner, inkludert: Funksjonalitet, statistikk og markedsføring