En familie og en håndverkshistorie

Historien begynte da gullsmed Thorvald Marthinsen etablerte sitt eget verksted og butikk i Storgaten i Tønsberg i 1883. Verkstedet i bakgården hadde stor nok kapasitet til utover eget butikksalg og kunne distribuerte varer med hest og vogn ut av byen.Virksomheten markerte seg raskt som en kvalitetsleverandør i byen og fikk et godt rykte over hele landet og senere i verden. Han designet og formet et livsgrunnlag som skulle vise seg å vare i generasjoner. Hans rene, skandinaviske designlinjer og gode formsans har blitt et kjennetegn på våre produkter.

En familie og en håndverkshistorie

Nørregården i Storgaten

1883

Verkstedet i bakgården hadde stor nok kapasitet til utover eget butikksalg og kunne distribuerte varer med hest og vogn ut av byen.

Nørregården i Storgaten

Waldemars løkke

1907

Den første fabrikkbygningen ble oppført i 1907, på Waalmanns løkke i Tønsberg med utsikt mot byens stolthet, Slottsfjellet. Det ble en glidende overgang fra rent håndverk til mer maskinbetonet virksomhet. Balansen mellom det viktige håndverket og bevaring av det særegene ved håndverket var ikke uproblematisk.

Waldemars løkke

Begivenheter

1952

Th. Marthinsen har vært tilstede ved Norges små og store begivenheter. I Oslo i ’52 og på Lillehammer i ’94 leverte vi medaljene utøverne kjempet for. Vi var der under unionsoppløsningen. To verdenskriger. Månelandingen. Oljeeventyret. Tusenårsskiftet. Når kongepokalen heves, er det vårt håndverk som glitrer.

Men viktigst for oss er de små, nære og personlige begivenhetene. Begivenhetene det jubles over i hvert enkelt hjem og hver enkelt familie. En inngravert sølvskje fra dåpen bærer med seg kjærligheten og minner fra en dag man var for liten til å huske.

 

Begivenheter

Vår designarv

2022

I vår familie har vi alltid vært, og vil fortsette å være, fascinert av sølvets unike egenskaper. I tråd med egne visjoner og i kombinasjon med moderne formgivning og innovativ materialbruk skal vi bygge videre på vår lange og stolte designarv. Produktene vi lager skal fortsatt samles og arves, pakkes bort og tas frem igjen. Det har de gjort i generasjoner før oss og det skal vi videreføre for generasjoner som kommer.

Vår designarv

Inspirasjon

Bli inspirert av våre designhistorier

Inspirasjon
Ved å klikke "godta alle", godkjenner du at vi kan samle informasjon om deg av forskjellige grunner, inkludert: Funksjonalitet, statistikk og markedsføring