SØLVBESTIKK

Kan sølvbestikk vaskes i oppvaskmaskin?

Alt sølvbestikk fra Th. Marthinsen går fint i oppvaskmaskin. Det beste resultatet får du hvis du setter sølvbestikket i et eller flere kammer for seg selv. Bestikkskuff øverst i oppvaskmaskin er det som absolutt behandler bestikket penest. Jo oftere du bruker ditt sølvbestikk jo mindre vedlikehold trenger det.

Hvordan oppbevarer jeg sølvbestikket/sølvtøyet mitt?

Hyppig bruk av ditt sølvbestikk gir mindre vedlikehold og et mer personlig preg. Ønsker du allikevel å legge det bort for en periode så anbefaler vi å bruke våre oppbevaringsposer. 

Hvordan pusser jeg sølvbestikket/ sølvtøyet mitt?

Bruker du sølvbestikket ditt ofte trenger det mindre vedlikehold og får en fin patina. Føler du allikevel at det trenger en overhaling er det flere måter du kan pusse ditt sølvbestikk på:

Silver bathDypp bestikket ned i badet i noen sekunder og vips så er anløpningen borte. NB: denne kan ikke brukes til oksidert sølv da den også vil fjerne oksiden. 

Silver foam: Bruk varmt vann på svampen, ta på litt foam og gni det på bestikkdelen, la det virke litt, vask av med varmt vann og Zalo.

Ønsker du at bestikket skal skinne, nesten som nytt, tar vi gjerne oppussingen for deg, send oss en mail på service@marthinsen.no

Kan sølvknivene mine slipes?

Det går fint å skarpe opp sølvkniver når du føler knivene begynner å bli sløve etter et langt liv. Vi kan også bytte til nye klinger (knivblader). Følg linken for mer informasjon. Knivsliping/klingebytte

Kan jeg spise lutefisk med sølvbestikk?

Ja det er fullt mulig. Men sølvbestikket kan avgi litt smak pga. at sølvet reagerer kjemisk med lut. Vi anbefaler derfor vårt gullbestikk til lutefisk. Alt bestikket vi har i sortiment kan forgylles.

Kun man få pusset opp gammelt sølvtøy?

Det er fullt mulig å pusse opp alt av gammelt sølvtøy. Send oss en mail og vi vil gi det et prisoverslag. service@marthinsen.no

Hvilke pussemiddler egner seg for oppussing av sølvbestikk?

Det er mange pussemiddler på markedet som egner seg for sølvbestikk. For å unngå at du skader bestikket ditt så anbefaler vi at du ikke følger kjerringråd men kjøper pussemiddler fra profesjonelle aktører. Vi selger  pussemidler fra Hagerty.


Kontakt oss

 

betalingskort informasjon