Mesterverk

 

Med våre mesterverk tar vi vare på tradisjonsrik håndverkskunst og bærekraftig produksjon av bruksnyttige produkter og verdier som varer. De er ekte symboler på norsk kunsthåndverk med sine ikoniske design og et uttrykk på evig kjærlighet for håndverket. Våre håndverkere behersker alle områder innenfor gullsmedfagets lange tradisjoner. Denne kunnskapen ligger som en grunnsten for all vår utvikling og produksjon. Ta kontakt for spesialoppdrag eller andre spørsmål.

 

KVARBERGTERRIN

eller lokkeskålen, som den ble kalt, er et kvalitetsarbeid til fingerspissene. Den drevne akantusdekoren brer seg nydelig rundt terrinen. Lokkets fire kuler viser at lokket kan benyttes som skål alene. Originalen stammer fra 1700 tallet inspirert av arkitekturen under antikken og renessansen. Akantus (latin acanthus) er et bladornament. Formen utvikles ut fra veksten mjukakantus (Acanthus mollis), som har tykke, taggete bladverk. Hankene er støpt og utformet som fuglehoder. Slike fuglehoder finnes både på norske og danske lokkeskåler. Dette forteller at gullsmedene også før i tiden benyttet seg av ferdige deler eller støpte former.

 

 

Til bestilling



DRIKKEKANNE

Drikkekannen er en moderne reproduksjon av de dansk norske kannene fra 1600 tallet. Kannen fremstår som selve inkarnasjonen av barokkens overdådige festivitas. Originalen var stort sett forbeholdt de rike, og ble brukt til å fremheve det ved øldrikking. Kannen er håndlaget med kraftig dreven dekor av bladverk og blomster.

 
 

 

 

Til bestilling

Kontakt oss

 

betalingskort informasjon