Gi ekte minner

Mange husker favorittskjeen fra barndommen. I sølv, inngravert med eget navn og dekortert med eventyrlige figurer som kunne sette fantasien i sving og gi farge til hverdagens måltider. 

Begrepet «Født med sølvskje i munnen» stammer fra England. Tilbake til tudortiden var det skikk at barnets fadder ga gjenstander i sølv som dåpsgave om han eller hun hadde råd til det. Sølv var omsettbar valuta, og gaven ble sett på som en økonomisk sikkerhet for fremtiden. Sølv er dessuten antibakterielt. En egenskap som ble høyt verdsatt på tudortiden, og som er like aktuell i dag. I tillegg til at sølv dreper bakterier og mindre organismer, kan bakterier heller ikke formere seg på sølv.

Fremdeles er sølvets kvalitet og varighet en viktig grunn til at det er en populær gave til barn. Gjenstander i sølv følger med barnet inn i voksenlivet og videre til neste generasjon. I dag er det som regel ikke den materielle verdien som teller høyest. Sølvgjenstander fra barndommen bringer frem dyrebare minner når de tas frem år senere. Barnets beste heter det. Barnets beste er faktisk å bruke sølv som spisebestikk. 

Her følger tips til deg som er på utkikk etter en evigvarende gave til et kjært barn – enten du er nybakt mor eller far, bestemor eller bestefar, onkel, fetter, fadder, eller en god venn. 

 

Gavetips til barn:

 

1. Barnets første samlebestikk

Start allerede ved dåpen med å gi sølvbestikk til barnet. Bestem deg for et design du liker eller forhør deg med barnets foreldre. Th. Marthinsen har 21 forskjellige design – fra det moderne til det klassiske. Når du har begynt å gi bort eller samle på sølv til barnet trenger du aldri å tvile på hva du skal gi ved merkedager igjen. Og innen barnet er voksent begynner han eller hun kanskje å nærme seg et fullt sett med sølvbestikk og kan dekke til middagsselskap og andre sosiale anledninger. Hva med å inngravere en tekst på noen av gavene som forteller noe om anledningen gaven ble gitt? Som «Annes første fødselsdag» eller «Grattis, endelig tenåring, Martin!». Det blir garantert et samtaletema rundt bordet senere. 

 

2. Du trenger ikke å velge tradisjonelt

Det finnes mange nydelige sølvbestikk til barn med mønstre du kjenner igjen fra egen barndom, som Nils og Blåmann eller Bjørn, Rev og Hare. Men vær ikke redd for å skape nye tradisjoner med moderne design. Serien Safari, som er tegnet av femte generasjon Marthinsen, Anette Marthinsen, appellerer til barns estetikk og inviterer til lek og dagdrømming. Bestikkserien har blitt tildelt Merket for God Design. 

 

3. Støtt norsk design og håndverkstradisjoner

Gull- og sølvsmedkunst har lange tradisjoner i Norge og er en viktig del av kulturarven vår. Håndverket går gjerne i arv fra en generasjon til den neste. Det gjelder også for Th. Marthinsen, hvor femte generasjon Marthinsen driver familiebedriften videre og hvor produksjonen fremdeles finner sted i Tønsberg. Ved å velge norsk sølv, er du med og holde liv i en kjær norsk håndverkstradisjon. 

 

4. Tenk på barnets ergonomi

Av og til kan de minste trenge litt motivasjon når de skal begynne å spise selv med bestikk. Da kan det hjelpe med bestikk som er tilpasset små barnehender. Serien Ada og Otto har stor gripeflate som gjør at bestikket ligger fint i barnets hånd og er enkel å spise med. 

 

5. Gå sammen om gaven og tenk sølv til mange anledninger

Barn vokser og skifter interesse med tiden, og både harde og myke pakker blir raskt fravokst. Hva med å slå seg sammen og gi vennegjengens siste mini-tilskudd en gave som vil settes mer pris på med tiden? Det er ikke bare til dåpen gaver i sølv er en slager. Andre anledninger er babyshower, bursdager, navnedager, jul, andre merkedager eller for å markere hverdagens små og store seire

 

6. Tenk sølv i flere former

Sølv gjør seg ikke bare til bestikk eller pyntegjenstander. Sølvets mykhet, sanselighet og antibakterielle egenskaper gjør at det passer utmerket som materiale i biteringer til babyer. Th. Marthinsens hygieniske bitering, med rangle, i sølv har et stilrent design som også vil glede foreldrene. Biteringen kan leveres med inngravering etter ønske.

Kontakt oss

 

betalingskort informasjon