En familie & en håndverkshistorieSTORGATEN TØNSBERG

Historien begynte da vår tippoldefar, gullsmed Thorvald Marthinsen, etablerte sitt eget verksted og butikk i Nørregården Tønsberg sentrum i 1883. Virksomheten markerte seg raskt som en kvalitetsleverandør i byen og fikk et godt rykte over hele landet og senere i verden. Thorvald designet og formet et livsgrunnlag som skulle vise seg å vare i generasjoner. 

Verkstedet i bakkgården hadde stor nok kapasitet til utover eget butikksalg og kunne distribuerte varer med hest og vogn ut av byen.
 

 


FABRIKK PÅ LØKKA

Den første fabrikkbygningen ble oppført i 1907, på Waalmanns løkke i Tønsberg med utsikt mot byens stolthet, Slottsfjellet. Det ble en glidende overgang fra rent håndverk til mer maskinbetonet virksomhet. Balansen mellom det viktige håndverket og bevaring av det særegene ved håndverket var ikke uproblematisk. Dette kravet til innovasjon er et krav vi etterstreber den dag i dag.

 
Nasjonale & nære begivenheter

1952

Th. Marthinsen har vært tilstede ved Norges små og store begivenheter. I Oslo i ’52 og på Lillehammer i ’94 leverte vi medaljene utøverne kjempet for. Vi var der under unionsoppløsningen. To verdenskriger. Månelandingen. Oljeeventyret. Tusenårsskiftet. Når kongepokalen heves, er det vårt håndverk som glitrer.

Men viktigst for oss er de små, nære og personlige begivenhetene. Begivenhetene det jubles over i hvert enkelt hjem og hver enkelt familie. En inngravert sølvskje fra dåpen bærer med seg kjærligheten og minner fra en dag man var for liten til å huske. VÅR DESIGNARV

Det inspirerer oss til å holde fast ved de små begivenhetene og å skape nye minner for fremtidige generasjoner. I vår familie har vi alltid vært, og vil fortsette å være, fascinert av sølvets unike egenskaper. At det er antibakterielt tilfører måltidet en viktig kvalitet og samtidig en glans du ikke finner i noe annet materiale. Men dette hindrer oss ikke fra å utforske nye materialer.

I tråd med egne visjoner og i kombinasjon med moderne formgivning og innovativ materialbruk skal vi bygge videre på vår lange og stolte designarv. Produktene vi lager skal fortsatt samles og arves, pakkes bort og tas frem igjen. Det har de gjort i generasjoner før oss og det skal vi videreføre for generasjoner som kommer.

 

_

Tradisjon & arv. Design & håndverk. Th. Marthinsen.Kontakt oss

 

betalingskort informasjon