Elsket av generasjoner

Rene, skandinaviske designlinjer og god formsans har blitt et kjennetegn på våre produkter. Våre klassikere er inspirert av sin tid og flere bærer med seg historiske elementer fra vår nasjonal arv. Våre produkter har blitt videreført i generasjoner og er en arv vi i dag bærer og forvalter med den største glede. 

 


 

Våre håndverkere behersker alle områder innenfor gullsmedfagets lange tradisjoner. Denne kunnskapen ligger som en grunnstein for vår utvikling og produksjon. Det er viktig for oss å ta vare på våre klassiske og historiske produkter. Samtidig tar vi med oss kunnskapen inn i moderne teknologi sammen med god design og godt håndverk, og utvikler nye produkter også laget for å vare. 

 

Siden 1883 har design stått i fokus når vi utvikler produkter. Dette har gitt oss unike bruksgjenstander av høy kvalitet laget for å vare og elsket av generasjoner i hele verden.

 

BESTIKKSERIEN OSEBERG
Fridtjof Marthinsen var 3dje generasjon Th. Marthinsen og utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Frithjof var kjent som en talentfull designer og en førsteklasses fagmann. Hans kunstneriske legning og gode formsans var med på å utvikle Th. Marthinsen til å bli en stor designvirksomhet i sitt slag.

Fritjof har bla annet designet bestikkserien Oseberg som har blitt tildelt designpris av norsk designråd (i dag DOGA-merket)

 

 

 

SAFARI, BESTIKK TIL BARN
Safaribestikket ble tildelt Merket for god design i 2004. Bestikkserien er designet av 5te generasjon Th. Marthinsen, Anette. Anette er utdannet designer ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. 
«Safari sølvbestikk for barn er en morsom, frisk og nyskapende bestikkserie som har tatt i bruk emalje og preg på en særpreget måte». Bestikket gjør ethvert måltid til en lek!

 

LYSESTAKEN AURA
Lysestaken Aura er et av våre nyeste design. Også denne vakre lysestaken er designet av Th. Marthinsen, Anette.  Lysestaken ble nominert til «Året vakte hverdagsprodukt» av Bo Bedre i år.

 


Våre mesterverk

Med våre mesterverk tar vi vare på tradisjonsrik håndverkskunst og bærekraftig produksjon av bruksnyttige produkter og verdier som varer. Produktene ekte symboler på norsk kunsthåndverk med sine ikoniske design og et uttrykk på evig kjærlighet for håndverket. Våre håndverkere behersker alle områder innenfor gullsmedfagets lange tradisjoner. Denne kunnskapen ligger som en grunnstein for all vår utvikling og produksjon. 

 

KVARBERGTERRINEN

Kvarbergterrinene eller lokkeskålen, som den ble kalt, er et kvalitetsarbeid til fingerspissene. Den drevne akantusdekoren brer seg nydelig rundt terrinen. Lokkets fire kuler viser at lokket kan benyttes som skål alene. Originalen stammer fra 1700 tallet inspirert av arkitekturen under antikken og renessansen. Akantus (latin acanthus) er et bladornament. Formen utvikles ut fra veksten mjukakantus (Acanthus mollis), som har tykke, taggete bladverk. Hankene er støpt og utformet som fuglehoder. Slike fuglehoder finnes både på norske og danske lokkeskåler. Dette forteller at gullsmedene også før i tiden benyttet seg av ferdige deler eller støpte former.

 

 

DRIKKEKANNE

Drikkekannen er en moderne reproduksjon av de dansk norske kannene fra 1600 tallet. Kannen fremstår som selve inkarnasjonen av barokkens overdådige festivitas. Originalen var stort sett forbeholdt de rike, og ble brukt til å fremheve det ved øldrikking. Kannen er håndlaget med kraftig dreven dekor av bladverk og blomster.

 

 

KONGEPOKALEN

Kongepokalen, som egentlig heter Hans Majestet Kongens Pokal, er det gjeveste, norske trofé som deles ut under norske mesterskap i en rekke idretter og er blitt produsert hos Th. Marthinsen siden tronestkiftet i 1957. Den første kjente kongepokalen ble satt opp av Kong Oscar II til Husebyrennene i 1879. Den mest kjente tildelingen er kanskje tildelingen til norgesmesterene i fotball hver høst. Kongepokaler tildeles også utenfor den tradisjonelle idretten, eksempelvis sjakk og folkemusikk.

Pokalen er 21 cm høy og veier omtrent 330 gram.

 

 

 

Kontakt oss

 

betalingskort informasjon